Bouw en VastgoedWonen / Huis en Tuin

Wat kost spuitwerk voor muren en plafonds?

Wanneer je een nieuwe woning hebt laten bouwen en de muren zijn klaar om behangen of gesaust te worden, dan is het een goed moment om voor spuitwerk te kiezen. Glad stucwerk is dan de beste optie, want dit is het goedkoopste en geeft een mooi eindresultaat.

Maar ook wanneer je een oudere woning hebt die je wil opfrissen, dan kan een stukadoorsbedrijf veel voor je huis doen door het aanbrengen van spuitwerk.

 

Wat voor soorten spuitwerk zijn er?

  • Spackspuitwerk: dit is een afwerking met een korrelige structuur die geschikt is voor plafonds en muren. Dit wordt met een machine aangebracht. Deze afwerking is geschikt voor zowel de muren als de plafonds. Wanneer je de muren en plafonds van je huis wilt opfrissen, is dit een goede keuze.
  • Latex spuiten: dit is een goede optie wanneer de wanden en / of plafonds van je woning opnieuw gestuct zijn en geverfd moeten worden. Wanneer je kiest voor het spuiten van latex i.p.v. gewoon verven, krijg je een mooi eindresultaat zonder strepen of aanzetten. Verder wordt de verf dikker aangebracht dan gewoon met de kwast, waardoor het duurzamer is.

Latex spuiten kan op allerlei ondergronden, maar het mooiste resultaat wordt bereikt op een gladde ondergrond. De latexverf wordt aangebracht met een airless verfspuit, wat wil zeggen dat de verf onder hoge druk door een nauwe spuitopening wordt geperst en verneveld.

  • Pleisterwerk: voor een nieuwbouwwoning is voor muren dun pleisterwerk met een gladde afwerking heel geschikt. Dat ziet er uit als normaal stucwerk, maar is goedkoper. Dit kan met een machine worden aangebracht.

 

Wat zijn de kosten voor spuitwerk?

Spuitwerk is een goede keuze vanwege het mooie resultaat en de lage kosten. Wel is het zo dat voor een stukadoor het meest rendabel is om een groot oppervlak in één keer te spuiten. Daarom zullen de prijzen per vierkante meter in verhouding gunstiger zijn wanneer je een groter oppervlak laat spuiten. Je kunt uitgaan van een minmale prijs van 6 tot 8 euro per vierkante meter voor spuitwerk. Behalve het aantal vierkante meters dat behandeld moet worden, is uiteraard het materiaal ook een belangrijke factor in de bepaling van de prijs. Zo zal latex spuitwerk meer kosten per vierkante meter dan spackspuitwerk.

 

Stucadoorsbedrijf-Stukadoor24.nl

Hoe kan ik een offerte opvragen?

Zelf op zoek gaan naar een goed stukadoorsbedrijf en offertes opvragen kan lastig zijn. Gelukkig kun je tegenwoordig alle informatie die je nodig hebt vinden op internet. Je krijgt prijsinformatie, informatie over wat voor soorten spuitwerk er zijn en wat de mogelijkheden zijn, zodat je een idee kan krijgen wat er gedaan kan worden met jouw muren en plafonds en kan berekenen wat de kosten ongeveer zullen zijn en of dit in je budget past. Maar handiger is om online offertes op te vragen. Je vult op een website de benodigde gegevens voor de offerte in en vervolgens krijg je offertes van stukadoors uit jouw regio. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de keuze te maken welk stukadoorsbedrijf jouw werk mag gaan uitvoeren.

 

Nog meer blogs lezen? Bekijk onze andere interessante blogs!

Related Articles

One Comment

  1. Wij willen onze wanden en plafonds ook graag laten egaliseren. Een systeemplafond lijkt ons overigens ook handig omdat we hier ook verlichting en spotjes in kunnen plaatsen. Ik ga kijken hoeveel dit zal gaan kosten samen met het spuitwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader