Financieel & Geld

Wat kan ik lenen en hoe zoek ik dat uit?

Het is eng om zo je eerste huis te kopen. Vooral die enorme lening die je moet terugbetalen kan soms overweldigend lijken. Aangezien slechts enkelen het “gehele bedrag” van een huis in één keer kunnen betalen, zijn de meesten van ons afhankelijk van banken om een ​​woninglening te krijgen. Maar hoe start je zo’n lening? En wat kan ik lenen?

Op deze vragen gaan wij je in ons artikel proberen te informeren, zodat jij goed voorbereid een woning kunt gaan kopen.

Hieronder lees je er meer over:

Wat kan ik lenen? Kijk naar je inkomsten

Wat kan ik lenen? Je hypotheekgrondslag begint bij je inkomen. Je dient maximaal een derde van Je werkelijke maandsalaris bij te dragen aan de lening, zodat je het toch comfortabel kunt doen. Ook kunt u op deze basis je leencapaciteit inschatten. Hiervoor vermenigvuldigt je een derde van je salaris met het aantal maanden dat je de lening wilt terugbetalen. Uiteraard is dit slechts een ruwe schatting. Het is het beste om naar de bank te gaan om meer te weten te komen over woningkredieten. Zij kunnen namelijk, ook terplekke je hypotheek berekenen.

En waar zij vervolgens ook een goed antwoord op de vraag: Wat kan ik lenen? Kunnen geven, zodat je vooraf al een goed beeld van jouw mogelijkheden binnen de woningmarkt.

Wat kan ik lenen? Dit is het leuke gedeelte

Het beste van lenen is natuurlijk onderzoeken waarom je leent! In dit geval op de woningmarkt! Bekijk zoveel mogelijk huizen die je uw portemonnee passen, zodat je een idee krijgt van wat je kunt krijgen voor je prijs. Heb je er één in gedachten? Kom dan zeker nog een paar keer langs, of het nu met de architect of aannemer is, om eventuele gebreken op te sporen. Helemaal overtuigd? Het is tijd om een ​​bod uit te brengen! Om wat meer te kunnen besparen kan uw bod 10-15% lager zijn dan de vraagprijs en word je toch als serieuze koper beschouwd. En kun je goed voorbereid een huis gaan kopen en heb je daarnaast, ook een antwoord op de vraag: wat kan ik lenen.

Oftewel, het is verstandig om goed vooronderzoek te doen in je koopproces van een nieuwe woning. Zo kom je nooit voor onverwachtse verassingen te staan, wat weer op een teleurstelling zou kunnen uitdraaien. Wanneer je dacht toch écht die perfecte woning gevonden te hebben.

Veel succes met het vinden van nieuwe-woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader